piątek, 23 marca 2012

ptasie mleczko pauli

Składniki

2 galaretki o roznych smakach i kolorach
2 lyzki zelatyny
1/2 l smietany 18%
1/2 szkl cukru pudru
1 szkl mleka
maslo do formy

TIP: mozna dodac cukru waniliwoego lub aromat (wedle uznania)



Przygotowanie

Galaretki rozpuscic w polowie przewidzianej wody-ostudzic, czekac do stezenia

Przygotowac zelatyne, polaczyc z goracym mlekiem, doprowadzic do wrzenia, dodac cukier puder- ostudzic

Smietane polaczyc z mlekiem- ostudzic

Galaretke pokroic w kostke

Forme keksowa wysmarowac tluszczem, ulozyc kostki galaretki, zalac galaretki zastygajacym mlekiem- chlodzic w lodowce do kompletnego zastygniecia

Gotowe ptasie mleczko wyciagnac z keksowki, pokroic w plastry i zjadac

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz