piątek, 23 marca 2012

Pączek po angielsku

Składniki

 3  opakowanie twarożku  homonizowanego  o smaku waniliowym

 3  jajka

 2 szklanki mąki

 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia 

 40 dkg tłuszczu do smażenia
  cukier puder do posypania

  Porcja na około do 20 pączków
jeżeli chcecie więcej pączków należy odpowiednio zwiększyć skład produktów



Przygotowanie

 Twarożek homogenizowany włożyć do miski,
 wymieszać z surowymi jajkami.
Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,
wymieszać dokładnie ciasto.
Kłaść łyżką maczaną w tłuszczu porcje ciasta do rozgrzanego tłuszczu.
Smażyć na niezbyt mocnym ogniu, aby bączki nie zarumieniły się zbyt mocno,
Wyjmować osączając z tłuszczu.
Posypać cukrem pudrem można dodać też i cukier waniliowy,ułożyć na szklany półmisek

SMAŻYĆ W WYSOKIM NACZYNIU

dobre ---  dzieci uwielbiają dorośli też

smacznego pozdrawiam
kamaxyz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz