wtorek, 20 marca 2012

Andrut na okrągło

Składniki

Składniki
1 i 1/2 szklanki wody   
3/4 szklanki cukru
3 łyżki kakao     
  To wszystko zagotować i zostawić aby lekko przestygło
4 paczki herbatników szkolnych  
3 wafle

10 dkg wiórek kokosowych-sparzone gotującym mlekiem
6-8 łyżek mleka
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru  

 Dodatkowo:
wiśnie,rodzynki lub galaretka




Przygotowanie

Do przestudzonego płynu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy wszystko dokładnie i smarujemy 3 wafle. Odstawiamy aby nam wafle namiękły.

W tym czasie ucieramy masło z cukrem następnie dodajemy schłodzone juz kokosy. Wszystko miksujemy dokładnie i wykładamy na masę z herbatnikami.

Na wysmarowane wafle można położyć na kraju wiśnie, rodzynki czy galaretkę. Całość zwijamy od tej strony gdzie są położone np.wiśnie.

 Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz