piątek, 23 marca 2012

Parówkowe frykadelki

Składniki

10 cienkich parówek
papryka konserwowa lub świeża
2 ogórki kiszone
20dkgpieczarek
1 cebula
ser tarty lub w plastracg
sól i pieprz
keczup
1łyżka oleku.



Przygotowanie

Barówki obieramy z foli i nakrawamy wzdłuż.Pieczarki czyścimy i myjemy,kroimy na miejsze kawałki i dusimy na oleju z cebulą drobno pokrojoną.Posypujemy solą i pieprzem do smaku.Kiedy woda z grzybów lekko odparuje kończymy smażenie.Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paseczki.Parówki nadziewamy grzybami,pasek papryki,pasek ogórka i układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce.Kiedy będzie już pełno posypujemy serem tartym lub zakrywamy serem w plastrach.Pieczemy do stopienia się sera około 15minut.Po upieczeniu dekorujemy keczupem.

SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz