niedziela, 25 marca 2012

Jogurtowy krem z owocami dla młodych mam

Składniki

duży kubek gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej bałkańskiego)
kilka łyżek śmietany 18 proc.
szczypta cukru
1/2 szklanki miękkich owoców (jagody, maliny, banan)
kilka kropli soku z cytryny
2 łyżki chrupiącego muesli
kilka gotowych biszkoptów



Przygotowanie

Owoce przebierz, opłucz, osącz (mrożone lekko rozmroź na sicie, banana obierz i pokrój w plasterki). Jogurt wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku cukrem i sokiem z cytryny. W szklanym naczyniu układaj warstwami kolejno jogurt, owoce i muesli, przykryj warstwą jogurtu, posyp resztą owoców, udekoruj biszkoptami. Od razu jest gotowe do podania. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz