piątek, 30 marca 2012

Ciasto cynamonowe z nutella i orzechami

Składniki


170g miekkiej margaryny
3 jajka
140g cukru
200g maki
7-8 lyzek mleka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
4 lyzki nutelli
2 plaskie lyzeczki cynamonu
100g zmielonych lub drobno posiekanych orzechow wloskich



Dodalam takze troche zmielonych orzechow na wierzch



Przygotowanie


W misce zmiksowac wszystkie produkty na jednolita mase, jezeli ciasto bedzie zbyt twarde dodac troche mleka.
Tortownice o srednicy 20 cm posmarowac margaryna, wylozyc ciasto. Na wierzch mozna dac orzechy i lekko wcisnac je do ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku okolo 60 minut w 170° (do suchego patyczka).


Szybkie i proste ciasto, idealne do kawy lub harbaty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz