czwartek, 1 marca 2012

Ciasto kokosowe 1

Składniki

Ciasto:
25 dag mąki
25 dag cukru
25 dag margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
4 łyżki śmietany
4 łyżki kakao

Posypka:
15 dag wiórków kokosowych
12 dag cukru
10 dag masła
2-3 łyżeczki mleka



Przygotowanie

Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Potem dosypać kakao i wlać śmietane. Wszystko wymieszać i połączyć z pianą z białek.

Posypka:
Wymieszać wszystkie składniki. Gotową posypkę uformowaną w kulki kłaść na ciasto lekko uciskając. Placek piec na blasze wyłorzonej folią aluminiową w temp. 180oC przez ok. 50 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz