wtorek, 6 marca 2012

Salatka warzywna z makaronem

Składniki

składniki
200g makaronu swiderki
dwie male marchewki albo jedna duza
mala pietruszka
kawaleczek selera
3 cm bialej czesci pora
jajko
2 ogorki kiszone
pol jablka
4 lyzki majonezu
4 lyzki jogurtu naturalnego
sol, pieprz





Przygotowanie

sposób przygotowania
najpierw ugotuj makaron na tzw. al dente, odcedz, ugotuj marchewke, pietruszke, selera i jajko, warzywa nie musza byc bardzo miekkie, maja zostac jedrne,pokroj warzywa w kostke niezbyt drobna, jajko, ogorka, jablko tez pokruj w kostke, pora pokroj cienko, zeby powstawaly koleczka, wszystko razem wymieszaj z makaronem, posol i popieprz, wymieszaj jogurt z majonezem i wlej do salatki, dobrze wymieszaj, gotowe.

dodatkowe informacje
bardzo smaczny dodatek do szaszlykow,najlepiej smakuje na drugi dzien, lub po prostu zrobiona rano swietnie smakuje po poludniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz