poniedziałek, 19 marca 2012

Naleśniki serowo-czekoladowe z truskawkami

Składniki

Ciasto naleśnikowe:
30dag mąki
2 jajka
mleko
woda
sól
olej
 Farsz:
50 dag sera białego trzykrotnie mielonego
cukier
cukier waniliowy
kilka łyżek nutelli lub innego kremu czekoladowego

Sos truskawkowy:
50 dag truskawek (mogą być mrożone)
3-4 łyżki śmietany 12%
cukier



Przygotowanie

Z podanych składników przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe i usmażyć około 12 naleśników.Ser biały posłodzić według uznania.Naleśnika smarować najpierw nutellą ,a następnie masą serowa i zwijać w rulonik.Truskawki zmiksować z cukrem i śmietaną i polać sosem przygotowane naleśniki.Można podawać na ciepło i na zimno.Smacznego


     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz