czwartek, 29 marca 2012

Ryż india-z myślą o Dorocie zza płota:)

Składniki

2 torebki ryżu
1 dużaaaa cebula
4 ząbki czosnku
3 łyżeczki kurkumy
pół łyżeczki garam masala
bulion lub kostka rosołowa
olej
sól, ale niekoniecznie jeśli bulion jest dostatecznie słony



Przygotowanie

Na patelni rozgrzać olej,wsypać garam masala i chwilkę posmażyć. Dodać posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek,zeszklić. Wsypać ryż z torebki (oczywiście surowy) i smażyć razem prze ok. 5 min. Po tym czasie zalać ryż bulionem lub szklanką wody i dorzucić kostkę rosołową. Dusić wszystko przez ok. 20 min tj. do miękkości ryżu. Smacznego, to jest pyszne!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz