wtorek, 13 marca 2012

Pieczarki nadziewane, w/g przepisu Bogusi

Składniki

1. 1/2 kg pieczarek
2. cebula
3. 3 jajka
4. ok. 20 dkg sera żółtego
5. natka pietruszki
6. Magi
7. przyprawy w/g uznania



Przygotowanie

Pieczarki umyć nie ściągając skórki z wierzchu. Oddzielić ogonki od kapeluszy. Ogonki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie. Do jeszcze ciepłych pieczarek wbić 1 jajko i wymieszać. Przyprawić do smaku ( ja używam vegety i pieprzu ). 2 jajka ugotować na twardo. Jajka pokroić również drobno, pietruszkę posiekać, ser zetrzeć i wszystko dodać do farszu. Dobrze wymieszać. Kapelusze nadziać farszem, ułożyć na blasze i pokropić je Magi.

Piec ok 15 minut w temp. 180-200oC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz