środa, 14 grudnia 2011

Pierś kurczaka z owocami

Składniki

70 dag piersi kurczaka
1 cebula
3 brzoskwinie z puszki
1 puszka ananasa w plastrach
świeżo zmielony pieprz
sól
tymianek
olej do smażenia



Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i oprószyć tymiankiem.
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Brzoskwinie i ananasa osączyć i pokroić na spore kawałki.Mięso smażyć ze wszystkich stron na złoto ok. 10 minut.Dodać owoce i cebulę - smażyć razem 5 minut. Wlać syrop z ananasa, doprawić solą i pieprzem i ewentualnie jeszcze tymiankiem. Sos można zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem i zieloną sałatą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz