środa, 14 grudnia 2011

galaretka+ sos+ snieżka --> mały, pyszny deserek od milenki

Składniki

SKŁADNIKI na moje zapotrzebowanie, oczywiśie można wszystko zastosować według swoich potrzeb. Na zdjęciu będzie widoczne ile porcji wyszło


galaretka 4- dwie o smaku owocow leśnych, dwie agrestowe ( ilość i smak w zależności od zapotrzebowania i swoich gustów )
2 śnieżki na mleko
sos truskawkowy - gotowy mozna kupić w każdym markecie
czekolada mleczna (6-8 kostek)




2 niepełne szklanki mleka
wrzatek do galaretek





Przygotowanie

Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po chwili (jak juz troszkę przestygną) należy je rozlać do pucharków tak na 3/4 pucharka.
Ja niestety nie dorobiłam się pucharków jeszcze więc wykorzystuję filiżanki do kawy.
Znajomi uważają to za dobry pomysł, bo przy konsumpcji trzymaja sobie filiżankę za uszko ;)

po rozlaniu czekamy aż galaretką stężeje (ja wystawiam na parapet to przy takim zimnie baaardzo szybko tężeją).
kiedy galaretka już będzie odpowiednia to ubijamy śnieżkę zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Galaretkę polewamy sosem truskawowym, następnie gotową już śnieżkę nakładamy do pucharków, ponownie polewamy śnieżkę sosem. na samej górze posypujemy startą czekoladą i gotowe!!! Pycha!! Proste, tanie a jak cieszy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz