sobota, 31 grudnia 2011

Majenezowo-musztardowe piersi z kurczaka

Składniki

2 podwójne piersi z kurczaka
2 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
czosnek granulowany
papryka słodka
sól
pieprz
olej
4 łyżki musztardy
4 łyżki majonezu
woda



Przygotowanie

Piersi z kurczaka umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oleju. Ułożyć pokrojoną w krążki cebulę i papryki pokrojone w paski. Piersi z kurczaka posmarować przyprawą do kurczaka (około 1-2 łyżeczki na jedną pierś), pieprzem, solą i ułożyć na cebuli i paprykach. Całość posypać czosnkiem granulowanym i papryką słodką. Musztardę i majonez wymieszać, dodać wodę, tak by powstała kremowa masa. Powstałą masą posmarować piersi z kurczaka. Całość piec w piekarniku przez 20-30 minut w temperaturze 220 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz