sobota, 17 grudnia 2011

danie na obiad- nadziewane naleśniki

Składniki

mięso mielone-ok 35 dkg
puszka pomidorów
1 średnia cebula
serek topiony smietankowy
ser żółty
sól
pieprz
oregano
bazylia

naleśniki ( mąka, jajka, mleko, woda, sól)



Przygotowanie

Najpierw smazymy nalesniki. Nastepnie na patelni dusimy a nastepnie lekko przyrumieniamy cebulke pokrojoną w kostkę. Następnie podsmażamy mielone i dodajemy pomidory z puszki razem z sosikiem i serek topiony. Doprawiamy sola, peprzem, oregano, bazylią. Mieszamy i przykrywamy patelnię, czekając aż serek rozpuści się. Nastepnie nakładamy przygotowany farsz na nalesniki, zawijamy i układamy w naczyniu zaroodpornym. Całość przykrywamy plasterkami sera żółtego i zapiekamy w piekarniu do momentu kiedy ser rozpuści się i przyrumieni. Polecam i życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz