wtorek, 20 grudnia 2011

Conchiglioni nadziewane farszem szpinakowym

Składniki


 -  paczka mrożonego szpinaku;
-  cebula;
-  opakowanie sera ricotta
( równie dobrze może być zmielony tłusty twaróg)
- ok. pół kostki masła;
-  bazylia;
-  ser żólty;
-  dwa ząbki czosnku;
-  gałka muszkatołowa, sól, pieprz
AAAA
i oczywiście duże muszle makaronowe ( ok. pół opakowania )



Przygotowanie

Paczkę szpinaku podgrzewamy aby odparował. Następnie schładzamy
i łączymy z podsmażoną cebulką i opakowaniem sera ricotta (250 g). Przyprawiamy czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy ugotowane makaronowe muszelki i układamy na talerzu. Polewamy roztopionym masłem z dodatkiem bazylii i posypujemy parmezanem.



Jak widać ja jeszcze zapiekałam je w piekarniku

 

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz