czwartek, 29 grudnia 2011

Klopsy z nutą słodyczy i pieczareczką kasiuli

Składniki

Przepis na 16 dużych klopsów:
800 g wieprzowiny
3 średnie cebule (ok 150 g)
1 bułka (namoczona i odciśnięta)
4 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka miodu
1 jajko
vegeta
świeżo mielony pieprz
słodka papryka (sporo ok 4 łyżeczki)
bazylia

16 szt pieczarek - kapelusze
1 1/2 szkl bułki tartej
olej do smażenia



Przygotowanie

Mięso, cebule i  bułkę mielimy, dodajemy resztę składników, zagniatamy. Formujemy 16 klopsów w każdy wtykamy kapelusz pieczarki, "otulamy" mięsem. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron ok 10 min, przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy ok 15 - 20 min (180 stopni).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz