czwartek, 22 grudnia 2011

Kotlety nadziewane morelami

Składniki



4 kotlety wieprzowe

4 plasterki wędzonej szynki

8 moreli

2/3 szklanki jogurtu

1 łyżka Musztardy kieleckiej delikatesowej WSP "Społem"

2 łyżki Ketchupu Kieleckiego WSP "Społem"

2 łyżki cukru

1 łyżka słodkiej papryki

2 łyżki soku morelowego

3 łyżki oleju

1 łyżeczka soli
natka pietruszki do przybrania

***************

czas: 30 minut

porcje: 4

koszt: trochę kosztuje
kalorie: troszeczkę

Autor nieznany



Przygotowanie


Kotlety umyć i naciąć w nich kieszonkę.
Zmieszać sól, paprykę, zioła, natrzeć mięso z wierzchu i w środku. Morele obrać ze skórki, przepołowić i wyjąć pestkę. Do rondelka wlać pół szklanki wody, dodać cukier i morele.
Zagotować i wystudzić.
Każdą kieszonkę wypełnić plasterkiem szynki i połówką moreli. Spiąć wykałaczką i smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Sporządzić sos z moreli, ketchupu, musztardy, jogurtu i polać nim kotlety.

Autor nieznany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz