niedziela, 29 stycznia 2012

Zupa drobiowo-warzywna

Składniki

4 udka z kurczaka
porcja wloszczyzny
1/2 lyzeczki chilli w proszku
sol, pieprz, vegeta
troche slodkiej smietany



Przygotowanie

1. Mieso umyc i wlozyc do garnka z 2 l wody i zagotowac. Po 30 minutach dodac warzywa i przyprawy i gotowac az wszystko zmieknie. W miedzyczasie zbieramy piane. Gdy mieso bedzie odchodzic od kosci odstawic zupe, wyjac mieso i warzywa, zupe przecedzic.

2. Mieso i warzywa pokroic w kawalki i dodac do zupy. Mozna jeszcze doprawic do smaku. Na koncu dodajemy smietane.


Mozemy uzyc 2 peczki wloszczyzny i jeden z nich zmiksowac po ugotowaniu wtedy zagescimy zupe.  Jak ktos chce moze dodac rowniez drobny makaron.

                                  
                                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz