wtorek, 10 stycznia 2012

Naleśnikowa lasagne

Składniki




CIASTO NALESNIKOWE


500ml.mleka


1 kg maki


2 jajka


sol


FARSZ


1,5kg miesa mielonego


3 papryki


3-4 srednie cebule


koncentrat pomidorowy


przyprawy:sól,pieprz ziolowy,wegeta,papryka ostra


30dkg sera żółtego






Przygotowanie

Ciasto naleśnikowe robimy gęściejsze i smazymy rownież grubsze placki aby utrzymały nam cieżar farszu.cebule  z papryką posiekaną w kostke smazymy do miękości,dodajemy mięso mielone i przyprawy.pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.do blaszki na ciasta wlewamy sam sos z farszu (praktycznie smarujemy ta blaszke tym sosem zeby nalesniki sie nie przypaliły).

Przekładamy na przemian:naleśniki,farsz z czego ostatnie ma byc farsz.na ten farsz posypujemy tarty ser i pieczemy w piekarniku w 180st/30-40 minut.

Jeśli chodzi o farsz to tu jest droga wolna i mozna dodac pieczarki i inne warzywka oraz można zrobic sos czosnkowy do polania.Smakuje rewelacyjnie                                    

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz