poniedziałek, 2 stycznia 2012

Ciasto czekoladowe... Mniammm

Składniki

40 dak mąki (3 szklanki)
25 dag margaryny
4-5 jajek
2 łyżki kakao
zapach rumowy lub aroniowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru



Przygotowanie

Mąkę, margaryne, żółtka, proszek do pieczenia i zapach wyrobić ręką;
następnie ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać kakao. 
Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Na blachę wyłożoną filią utrzeć na tarce jedną jasną część ciasta, 
następnie ciemną część ciasta;
"wlać" białka utarte ze szklanką cukru, 
utrzeć drugą białą część ciasta na białka.
Piec około 30 minut.
Po upieczeniu wlać gorącą pojewę na gorące ciasto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz