środa, 4 stycznia 2012

Latwa zupa cebulowa

Składniki

Skladniki:

70 dkg cebuli
3 zabki czosnku
2 kostki bulionowe
2 lyzki masla lub oliwy
lyzeczka tymianku
lyzeczka szalwi
2 liscie laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
pieprz mielony
15 dkg zoltego sera



Przygotowanie

Przygotowanie:

Cebule pokroic w paski i chwile podsmazyc na zloto na maselku.
Dodac drobno posiekany czosnek, liscie laurowe i ziele angielskie.
Przykryc i dusic do miekkosci. Dolac bulion, tymianek i szalwie.
Gotowac 20 do 30 minut. Popieprzyc i ewentualnie dosolic.
Ser pokroic w drobna kostke i wrzucic do zupy.  
 
Mozna rowniez dodac grzanki lub podawac z chlebkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz