piątek, 6 stycznia 2012

Zapiekanka naleśnikowa

Składniki

CIASTO:


2 jajka,


400 ml mleka,


1,5 szklanki mąki


3 łyżki stopionego masła.


NADZIENIE:


1 opakowanie mrożonki warzywnej,


2 jajka,


1 cebula,


sól, pieprz,


50g żółtego sera,


olej do smażenia


keczup





Przygotowanie

Ze składników na ciasto zrobić masę naleśnikową, po czym odstawić na ok. 20 minut. Na oleju usmażyć naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać mrożone warzywa, dusić ok. 10 minut. Dodać 2 rozkłócone jajka i smażyć, mieszając. Doprawić. Ser żółty pokroić w paseczki. W natłuszczonej formie układać naleśniki na przemian z masą warzywną. Wierzch ozdobić kratką z sera. Zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści i przyrumieni. Gotową zapiekankę ozdobić keczupem.

Smacznego

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz