poniedziałek, 23 stycznia 2012

sałatka z makaronem i rukolą dla smakoszy

Składniki

* makaron kokardki (ilość dowolna)
* rukola świeża (im więcej tym lepiej)
* suszone zioła (jakie kto lubi) albo sos sałatkowy knorr (dowolny)
* dobra oliwa lub olej
* sól, pieprz (do smaku)
* jeśli ktoś lubi można dodać zmiażdżony ząbek czosnku



Przygotowanie

Makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić.
Rukolę drobno pokroić, wrzucić do salaterki, dodać zioła, sół,  lub sos knorr`a, pieprz, czosnek, kilka łyżek oleju lub oliwy i wszystko wymieszać, ucierając łyżką (dociskać do dna salaterki).
Do tak przygotowanego sosu dodać wystudzony makaron, starannie wymieszać i zajadać.

Doskanała do białego winka  !!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz