sobota, 28 stycznia 2012

Ryż z piersiami kurczaka i groszkiem

Składniki

- jedna podwójna piers z kurczaka


- groszek konserwowy - 1 puszka


- przyprawy: papryka słodka, ostra, sól, pieprz, czosnek lub jakaś przyprawa do kurczaka.


- ryż 


- olej





Przygotowanie

Danie bardzo proste.

Gotujemy ryż.

Piersi kurczaka kroimy na bardzo cieńkie paseczki (takie wiórki - nieduże, cieńkie plasterki), przyprawiamy do samku jak kto lubi i obsmażamy na patelni z olejem. Jak już mięsko będzie dobre dorzucamy do niego groszek konserwowy i wszystko chwile smażymy razem.

Ryż nakładamy na talerze po obrzeżach tak żeby zrobił się wianuszek z niego. W środek wianuszka dajemy kurczaka z groszkiem i sosem wytopionym podczas smażenia. I gotowe.

 

Danie proste, szybkie i bardzo dobre :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz