niedziela, 8 stycznia 2012

torcik grysikowy

Składniki

Sklad:
-5 lyzek kaszy mannej
-o,5 litra mleka
-2 galaretki
-1,5 kostki masla
-1 szklanka cukru pudru
-1 cukier waniliowy
-bakalie (figi,rodzynki,biala,czekolada)
-brzoskwinie z puszki lub inne owoce
-rum

Przygotowanie:

Kasze ugotowac z mlekiem,caly czas mieszajac,zeby nie powstaly grudki. Maslo utrzec z cukrem pudrem,cukrem waniliowym,ostudzonym grysikiem,pokrojonymi drobno bakaliami i rumem. Wlozyc na tortownice,na to brzoskwinie i dwie galaretki rozpuszczone w mniejszej ilosci wody niz na opakowaniu. torcik wstawic do lodowki. Najlepszy na drugi dzien gdy przejdzie wszystkimi smakami




Przygotowanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz