wtorek, 10 stycznia 2012

Sałatka z krewetek 55Vernon Ave

Składniki

1ogórek wążpęczek cebulek ze szczypiorkirm lub średnia cebula 6 jajek 1kolorowa papryka  puszka kukurydzy25 dag mrożonych krewetek malychmajonez  o bardzo gęstej konsystencji /około 2-3 łyżki stołowe/sól , biały pieprz



Przygotowanie

  Jajka udotować na twardo,
krewetki rozmrozić /ja to robię w mikrofali, można na sitku nad gotującą się wodą i ostudzić jeśli są ciepłe/.
Kukurydzę bardzo dobrze odsaczyć na sitku.
Pokroic w kostkę jajka, paprykę i ogórek połączyć w salaterce z kukurydzą krewetkami i drobmo pokrojoną dymką lub cebulą,
dodać krewetki majonez i pezyprawić do smaku. Wymieszana sałatkę odstawic do lodowki na około 1 godz, podawac z bialym pieczywem.
Ulubiona krewetkowa wariacja mojego męża

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz