piątek, 20 kwietnia 2012

Ryż z rybą na szybko po studencku

Składniki

Mintaj lub morszczuk - 1,5 filetaTorebka ugotowanego ryżuCebulaPrzyprawa do ryb



Przygotowanie

Cebulkę zarumienić. Rybę pokroić w niewielkie cząstki, posypać z dwóch stron przyprawą i ugotować w małej ilości wody (zajmuje to jakieś 5 minut). Wymieszać z ryżem i cebulą. Można dodać jeszcze trochę tej wody z przyprawami po rybie dla smaku i bardziej mokrej konsystencji.
Można też dodać inne przyprawy do smaku, mój kolega robił to np z curry. 
Przepis może wydawać się dziwny:) Mi również się taki wydawał dopóki nie zrobiłam go po raz pierwszy, szczególnie nie wyobrażałam sobie smaku gotowanej ryby . Sama oceniam go na 4, ale polecam spróbować przy braku czasu i składników ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz