Składniki
2 filety z lososiagarsc posiekanych swiezych ziol (natka pietruszki,tymianek,rozmaryn)4 cebulki dymki4 suszone pomidorki100 g kuskusu, 1 lyzka oliwy200 ml goracego bulionu warzywnego(z kostki) + brazowy papier do pieczenia
Przygotowanie
1. Kuskus wsypac do miski i zalac go goracym bulionem i oliwa. Zafoliowac i odstawic na 10 min a nastepnie roztrzepac widelcem. Dodac do niego posiekane ziola ( zostawic troszke na potem ), pokrojone cebulki oraz pokrojone suszone pomidory. Doprawic sola i pieprzem i wymieszac.
2. Rozgrzac piekarnik do 200 st. Z papieru do pieczenia wyciac 2 duze prostakaty.
Na srodek kazdego z nich wsypac po porcji kuskusu oraz po kawalku lososia .
Na koniec posypac pozostala czescia ziol.
3. Zlozyc papier na pol i zawinac boki- tworzac paczuszki . Wlozyc je do nagrzanego piekarnika i piec ok 15- 20 min.
PODAWAC W PACZUSZKACH
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz