środa, 18 kwietnia 2012

Ziolowy losos z kuskusem - w paczuszkach

Składniki

2 filety z lososiagarsc posiekanych swiezych ziol (natka pietruszki,tymianek,rozmaryn)4 cebulki dymki4 suszone pomidorki100 g kuskusu, 1 lyzka oliwy200 ml goracego bulionu warzywnego(z kostki) + brazowy papier do pieczenia



Przygotowanie

1. Kuskus wsypac do miski i zalac go goracym bulionem i oliwa. Zafoliowac i odstawic na 10 min a nastepnie roztrzepac widelcem. Dodac do niego posiekane ziola ( zostawic troszke na potem ), pokrojone cebulki oraz pokrojone suszone pomidory. Doprawic sola i pieprzem i wymieszac.
 
2. Rozgrzac piekarnik do 200 st. Z papieru do pieczenia wyciac 2 duze prostakaty.
   Na srodek kazdego z nich wsypac po porcji kuskusu oraz po kawalku lososia .
   Na koniec posypac pozostala czescia ziol.

3. Zlozyc papier na pol i zawinac boki- tworzac paczuszki . Wlozyc je do nagrzanego piekarnika i piec ok 15- 20 min.

 
              PODAWAC W PACZUSZKACH

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz