Składniki
BISZKOPT:
♥ 6 jajek
♥ 3/4 szkl mąki pszennej
♥ 3/4 szkl cukru kryształu
♥ 1 łyżka proszku do pieczenia
♥ 1,5 łyżki mąki kartoflanej
♥ 1 cukier waniliowy
♥ 1 łyżka oleju
MASA:
♥ 2,5 szkl mleka
♥ 1/2 szkl cukru
♥ 1/2 kostki masła lub margaryny
♥ 3-4 żółtka
♥ 1 cukier waniliowy
♥ 3/4 szkl mąki pszennej
DODATKI:
♥ 1/2 l śmietany kremówki 30%
♥ 2 łyżki cukru pudru
♥ 2 opakowania śmietany "śnieżki"
♥ puszka mleka skondensowanego gotowanego 3 godziny lub gotowa masa krówkowa
♥ 3 paczki herbatników
♥ duża paczka krakersów
♥ gorzka czekolada
Przygotowanie
A to wersja z kakaowymi herbatnikami i miodowym spodem
WYKONANIE MASY:
1,5 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką i wlać do gotującego mleka,zagotować i wystudzić.1/2 kostki masła utrzeć i dodawać po trochę zimny budyń.
wykonanie śmietanki:wszystko razem ubić.
ZŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt-masa-3 paczki herbatników-ugotowane mleko-krakersy-bita śmietana-gorzka czekolada starta na tarce lub roztopiona i polana po śmietance.
smacznego!!!!!!!
Pszepis na to ciacho dostałam od siostry
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz