sobota, 21 kwietnia 2012

ZEBRA nie mylic z pasami

Składniki

2,5szk.mąki5jaj2szk.cukruszk.gazowanego napoju pomarańczowego(może być też oranżada)pół szk.oleju2łyż.proszku do pieczenia2łyż.kakaoolejek zapachowy




Przygotowanie

Ubić pianę z białek,dodać cukier i żółtka.Wsypać mąkę,proszek do pieczenia,olej,napój,olejek i dokladnie wymieszać łyżką.Polowe ciasta przelać do innej miski i dodać kakao a do drugie 2łyż.mąki.Prodiż lub sporą tortownicę wysmaować tłuszczem i bułką tarta.Wylać odrobinę jasnego ciasta tak by zakryć dno,następnie odrobinę ciemnego.Potem jasne i tak na przemian.Wprodiżu piec godzinę a w piekarniku 190' i też kolo godz.Gotowe polecam polać polewą czekoladowa i posypać wiorkami kokosowymi:)

smaczne i łatwe ciasto a co najważniejsze nie trzeba nic ugniatać rękami tylko wszytko sie miksuje a potem miesza i gotowe:)Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz