środa, 11 kwietnia 2012

Surówka z marchewki, jabłka i pora

Składniki

- 2 średnie marchewki,
- 2 średnie kwaśne jabłka,
- pół pora,
- pęczek szczypiorku,
- pół czerwonej papryki,
- łyżka majonezu,
- łyżeczka oliwy,
- sól,
- pieprz,
- łyżeczka soku z cytryny,
- cukier - łyżeczka



Przygotowanie

Ta surówka to doskonały dodatek do każdego obiadu (szczególnie ryb). Serdecznie polecam!!!

Marchewki i jabłka trzemy na tarce na dużych oczkach. Drobno kroimy por, paprykę oraz szczypiorek. Wszystko wrzucamy do jednej miski. Dodajemy majonez, oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz