wtorek, 3 kwietnia 2012

Leczo z cukini

Składniki

2 cebule, 2 papryki (czerwona i zielona), 60 dag kiełbasy, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2-3 średnie cukinie, sól, pieprz, smalec do smażenia



Przygotowanie

Cebulę obrać i posiekać. Kiełbasę pokroić w kosteczkę i wrzucić z cebulą na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojoną paprykę i chwilkę razem smażyć. Następnie zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach i wrzucić ją do reszty. Dusić wszystko razem i wymieszać z 2 łyżkami przecieru pomidorowego. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.



Na zdjęciu jest leczo z troszkę większej ilości cukini

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz