sobota, 7 kwietnia 2012

Karkówka - bardzo dobra

Składniki

1 kg karkówki
4 czerwone cebule
700g pieczarek

sos:
4 łyżki przecieru
4 łyżki wody
4 łyżki cukru
4 łyżki magi
4 łyżki octu winnego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki keczupu



Przygotowanie

Karkówkę pociąć na plastry przyprawić według uznania i obtoczyć w mące.
Cebulę pokroić na pólksiężyce.
Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki.

sos: wszystkie składniki wymieszać razem.

Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć karkówką, na mięso położyć cebulę a na to wszytko pieczarki. Wszystko to polać zrobionym sosem. Pieczemy ok 1,5 godziny w rozgrzanym do 200 stopni piekarniu.

Smacznego  Smakuje wybornie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz