sobota, 12 listopada 2011

Mięciutkie ciasto na pierogi naszej Halinki

Składniki

- 3 szkl . mąki


- 1/2 szkl. kwaśnej śmietany


- 1/2 szkl . gorącej wody


- 2 żółtka


- szczypta soli


 


Farsz jaki nam do głowy przyjdzie : serowy , mięsny , owocowy , warzywny  lub kazdy inny .. -:)





Przygotowanie

Powszechnie wiadomo , aby ciasto na pierogi było puszyste  nie dodaje sie jajek ... Nic bardziej błędnego -:) ! Spróbujcie a sami sie przekonacie .. ). Przepis naszej drogiej koleżanki , już wykorzystywany dzieki poczcie pantoflowej , za zgodą Halinki udostepniam szerszemu gronu . Pozdrawiam pięknie ..Halincia !

Żółtka rozmącić ze śmietaną .

Na stolnice wysypać mąke , dodać wszystkie skladniki , szybko ze sobą połaczyć .

Ciasto jest bardzo plastyczne , mieciutkie , zótłte , pierogi lepi się fanastycznie .

Pierogi z farszem drobiowo - kapuścianym .

Rarytasio .. -:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz