Składniki
- 3 szkl . mąki
- 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
- 1/2 szkl . gorącej wody
- 2 żółtka
- szczypta soli
Farsz jaki nam do głowy przyjdzie : serowy , mięsny , owocowy , warzywny lub kazdy inny .. -:)
Przygotowanie
Powszechnie wiadomo , aby ciasto na pierogi było puszyste nie dodaje sie jajek ... Nic bardziej błędnego -:) ! Spróbujcie a sami sie przekonacie .. ). Przepis naszej drogiej koleżanki , już wykorzystywany dzieki poczcie pantoflowej , za zgodą Halinki udostepniam szerszemu gronu . Pozdrawiam pięknie ..Halincia !
Żółtka rozmącić ze śmietaną .
Na stolnice wysypać mąke , dodać wszystkie skladniki , szybko ze sobą połaczyć .
Ciasto jest bardzo plastyczne , mieciutkie , zótłte , pierogi lepi się fanastycznie .
Pierogi z farszem drobiowo - kapuścianym .
Rarytasio .. -:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz