środa, 30 listopada 2011

Kotleciki z Sosem z Pomidorów

Składniki


8-12 małych rozbitych kotlecików z piersi kurczaka
cielęciny lub polędwicy wieprzowej
1/4 szklanki pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów
3 posiekane ząbki czosnku
1/4 szklanki białego wina
1/2 szklanki rosołu
łyżka świeżej bazylii lub rozmarynu
50 ml oliwy z marynowania pomidorów
50 ml śmietany kremówki (dowolnie)
sól
pieprz




Przygotowanie

Na oliwie z pomidorów usmażyć kotleciki, zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Dodać na patelnię czosnek, po chwili białe wino, rosół i pomidory. Pogotować kilka minut, aż sos odparuje. Dodać mięso i ewentualnie śmietankę, uzupełnić przyprawy.

Dla ilu osób: od 3 do 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz