wtorek, 29 listopada 2011

Ziemniaki nadziewane boczkiem i koperkiem...mmm

Składniki

Male ziemniaki (moga byc mlode)
koperek
wegeta
pieprz
surowy boczek (bekon) lub jakas wedlina.
maslo

Proporcje zalezne sa od ilosci osob uczestniczacej na imprezie

Folia aluminiowa do zawiniecia



Przygotowanie

Ziemniaki umyc, NIE OBIERAC. Przekroic na pol, posmarowac maslem. Wlozyc pomiedzy polowki boczek (polecam) posypac wegeta, pieprzem i cieniutko pokrojonym koperkiem. Jesli ktos chce mozna rowniez dodac starte na grubym oczku pieczarki.

Zlaczyc ze soba polowki i staranie owinac w folie aluminiowa.
Piec na grilu ok 20-30 min obracajac co jakis czas.

Zycze udanej zabawy i smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz