wtorek, 1 listopada 2011

Makaron z tuńczykiem w sosie serowym

Składniki

Makaron (świderki, muszelki, kokardki), puszka lub dwie tuńczyka w zależności od gustu w oleju lub w sosie własnym, serek topiony (można dwa), po pół puszki kukurydzy i groszku, cebula, siekana zielenina (pietruszka, koperek, nać selera do wyboru), sól i pieprz do smaku.





Przygotowanie

Makaron ugotować al dente. Do rondelka wlać trochę wody, dodać serek topiony i gotować aż serek się rozpuści i zacznie gęstnieć. Pod koniec gotowania dodać groszek, kukurydzę, zieleninę, pokrojoną w kostkę cebulkę i tuńczyka odsączonego z zalewy (oleju). Do sosu dodać ciepły makaron i wymieszać. Potrawa gotowa.

Ja podaję ją na ciepło z sałatą w sosie winegret, a gdy zostanie z obiadu, rodzinka zajada się nią także na zimno.

Smacznego

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz