wtorek, 22 listopada 2011

Kasza jęczmienna z grzybowym smaczkiem

Składniki

2 torebki kaszy jęczmiennej
5 dużych pieczarek
1 duża cebula
2 kostki grzybowe
pieprz ziołowy
papryka mielona czerwona
natka pietruszki suszona lub świerza
margaryna do smażenia


Propozycja podania




Przygotowanie

Kaszę ugotować w wodzie z jedną kostką grzybową.
Na patelni roztopić 1 łyżkę margaryny, podsmażyć lekko posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i przykryć pokrywką, jak pieczarki puszczą sok to dodać kostkę grzybową i przykryć jeszcze na chwilkę. Dodać kaszę jęczmienną, przyprawy i zioła i smażyć chwilkę razem. I gotowe...pyszna kasza o niebanalnym smaku.

  SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz