Składniki
10 dag maki7 dag masła3 jajkałyżka cukrusólpo 100 ml mleka i wody1/2 l śmietany kremówkiopakowanie cukru waniliowego3-5 łyzek cukru pudrumozna dodac owoce do dekoracji
Przygotowanie
Zagotowac wodę, mleko, cukier , masło,sól, dodac mąkę, gotowac 5 min ostudzic , utrzec z jajkami.Ciasto przełożyc do szprycki, na blachę wycisnąc podłużne ciastka, piec 20 min w 180 stopniach C , ostudzicŚmietanę ubic z cukrem pudrem i waniliowym, eklerki przyciąc wzdłuż, napełnic bitą śmietanąPrzepisy jest prosty zrobią go nawet dzieci
Czas przygotowania ok.50 min.
Starczy na 10 porcji
Jedna 270 kcal
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz