piątek, 3 lutego 2012

Ziemniaczany torcik serowy

Składniki

80 dag ziemniaków,
15 dag sera brie lub camembert,
2 1/2 dag masła,
1 duża cebula,
2 jajka,
odrobina posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz,
nieco tartej bułki




Przygotowanie

Ugotować ziemniaki w mundurkach i obrać, gdy nie są jeszcze rozgotowane. Rozgnieść je widelcem z serem, jajkami i natką. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle i dodać do ziemniaków. Dodać soli i pieprzu, wszystko razem wymieszać. Całość przełożyć do wysmarowanej masłem totrownicy, by masa równo pokryła całą powierzchnię. Widelcem wyżłobić przecinające się rowki. Poprószyć tartą bułką i zapiec 10 minut w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz