niedziela, 26 lutego 2012

Racuszki drożdżowe proste i szybkie

Składniki

30dag maki
300 ml mleka
2 jajka
3 lyzki cukru
2 dag drożdży
pol szklanki rodzynek
1 jablko
tluszcz do smazenia
cukier waniliowy
cukier puder do posypania


Naprawde prosty i pyszny przepis ja je robie w godzinke i zaraz jem





Przygotowanie

Drożdże rozetrzec z polowa letniego mleka i 1 lyzeczka cukru,dodac 10dag maki,odstawic w cieple miejsce na 15-30 min.Nastepnie po wyrosnieciu wbic jaja ,dodac rodzynki i cukier puder z reszta cukru i cukru waniliowego oraz reszte maki.Jablko zetrzec na tarce o grubych okach i dodac do ciasta.
Dobrze wyrobic lyzka, do  pojawienia sie pecherzykow powietrza.
Smazyc z obu stron na zloty kolor

SMACZNEGO!!!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz