Składniki
250 g margaryny
2 szkl. cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 szklanki maki
200 g zmielonego maku
1/2 malego op. proszku do pieczenia
2 szkl. jogurtu naturalnego
1 lyzeczka cynamonu
4 jajka
ew. dzem pomaranczowy do przelozenia
lukier.
1 lyzka rumu
250 g cukru pudru
woda
Przygotowanie
1.Jajka utrzec z cukrem pudrem,margaryna, maka, jogurtem, makiem, cynamonem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Ucieramy energicznie ok. 5 minut.
2. Ciasto wylac na wczesniej przygotowana blaszke i piec w 200 °C ok. 30 minut.
3. Rum wymieszac z cukrem pudrem i dolewac stopniowo wode az do uzyskania kremowej konsystecji. Polac nia ciasto i jak tylko ostudzi sie pokroic w kwadraty.
Mozna rowniez polac gotowe ciasto polewa czekoladowa.
Mozemy ciasto przekroic na pol i posmarowac lekko dzemem pomarynczowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz