środa, 22 lutego 2012

Krokiety z pieczarkami

Składniki


 


Ciasto naleśnikowe:


 1l wody mineralnej gazowanej


2 jajka


szczypta soli


1-2 łyżki oleju (do ciasta)


mąki ile zabierze


Farsz:


1 duża cebula


60 dag pieczarek


35 dag sera żółtego


sól,pieprz do smaku


oraz


bułka tarta i jajka do panierowania


i tłuszcz do smażenia





Przygotowanie

Z podanych składników zrobić ciasto na naleśniki i je usmażyć.

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach.Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu z pieczarkami tak długo aż odparuje woda.

Do zimnych pieczarek dodać starty ser.Posolić i popieprzyć do smaku.

Uformować krokiety,panierować i obsmażyć na rumiano.

Ja najczęściej podaję je z ketchupem, ale super smakują również z barszczykiem czerwonym.

Mi z tej porcji wyszło 18 krokietów (zależy kto jak dużą ma patelnię lub jak dużo wkłada farszu   )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz