niedziela, 19 lutego 2012

Sałatka turecka Fatmira

Składniki



30 dag ziemniaków ugotowanych
5 dag sparzonych rodzynek
35 dag posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki posiekanej natki
2 jaja ugotowanych na twardo
sól
pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
SOS:
3 łyżki gęstego majonezu
4 łyżki wytrawnego czerwonego wina
szczypta cukru
1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny






Przygotowanie

Składniki sosu dokładnie wymieszać obrane ziemniaki pokroić w kostkę posypać solą i papryką wstawić na 30 min do lodówki. Rodzynki osączyć. Jaja pokroić w grubą kostkę. W salaterce układamy warstwami na przemian wszystkie składniki. ostatnią warstwę posypać orzechami sałatkę polać sosem lekko schłodzić

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz