sobota, 9 czerwca 2012

Inny Blok Czekoladowy - Litewskie Ciasto Lenia

Składniki

1 puszka Mleka Skondensowanego (słodzonego)
1 kostka margaryny (takiej jak do ciast)
2 łyżki kakao


Herbatniki / Rodzynki / Bakalie ( według uznania )



Przygotowanie

1. w rondelku rozpuszczamy 1 kostkę margaryny

2. gdy się roztopi zmniejszamy gaz i dodajemy 1 puszkę mleka skondensowanego, mieszamy

3. Dodajemy 2 łyżki kakao i dalej mieszamy na małym ogniu przez 1minutke.

4.Zdejmujemy z ognia i dodajemy według wyboru bakalie i herbatniki.

5.Przelewamy do jakiegoś naczynia lub blachy (ja polecam na dół naczynia wyłożyć pokruszone ciasteczka) 

6.wstawiamy do zamrażarki . Gotowe do jedzenie bedzie po około 2godzinkach ( w zależności od naczynia )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz