piątek, 1 czerwca 2012

Bałwanki z indyka

Składniki

duże pieczarki


mielone z indyka


fix do mielonych Knorra


ser żółty


papryka ostra


kostka bulionu warzywnego





Przygotowanie

Pieczarki oczyszczam, ale nie obieram za skórki. Wycinam nóżki.

W garnku z wrzącą wodą rozpuszczam kostkę warzywną. Wrzucam pieczarki i gotuję 10 minut. Odcedzam i zostawiam do ostygnięcia.

Mięso mieszam z fixem (ja zwykle zużywam około 200 g mięsa). I formuję malutkie pulpeciki, które obsmażam na patelni.

Na ugotowanej pieczarce układam mały pulpecik i lekko dociskam. Na górę kładę 1/4 plastra żółtego sera. Posypuję ostrą papryką. Układam wszystkie bałwanki w natłuszczonym naczyniu i zapiekam w 200oC.

Ponieważ zarówno pieczarki, jak i mięso jest gotowe, czekam tylko na zapieczenie sera.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz