sobota, 12 maja 2012

mlode ziemniaczki

Składniki

ziemniaki mlode z cieniutka skorka
oliwa
zabki czosnku obrane
majeranek
sol, woda



Przygotowanie

dowolna ilosc mlodych, MALYCH ziemniaczkow porzadnie wyplukac i wyszorowac szczotka, wysuszyc papierowym recznikiem 2.w duzym garnku rozgrzac oliwe, dno musi byc dobrze przykryte i wrzucic ziemniaki, garnek przykryc wieczkiem i ziemniaki w garnku popodrzucac tak zeby wszystkie pokryly sie oliwa, po paru minutach dodac zabki czosnku(ile kto lubi-u mnie byly 4) i znowu ziemniaki podrzucac; powtarzac to podrzucanie co jakas chwilke 3.po ok. 10 minutach posypac sola i znowu podrzucac(garnek caly czas maja byc przykrytywieczkiem) 4.po 2-3 minutach dodac wode tylko tyle zeby ziemniaki ktore sa na spodzie byly lekko przykryte; posypac majerankiem i znowu podrzucac 5. dusic do miekkosci(uwaga dosc szybko to idzie i trzeba uwazac zeby sie ziemniaki nie rozpadly) smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz