poniedziałek, 7 maja 2012

Makaron ze szpinakiem od 11-go miesiąca

Składniki

Garść makaronu obojątnie mogą być nitki bądź świderki jak kto woli.
Dwie kostki szpinaku mrożonego jeśli szpinak mrożony jest porcjowany, jeśli nie to dwie łyżki
łyżka masła
1 jajko
plsaterek żółtego sera



Przygotowanie

Makaron gotujemy do miękkości, gorujemy jajko na twrdo, następnie na patelni rozpuszczamy łyzkę masła i podsmarzamy szpinak.
Makaron przekładamy do miseczki dodajemy posiekane jajko i szpinak, na to rwiemy w kawałeczki ser iwkładamy do mikrofali żeby się serek rozpuścił, badż w naczyniu żaroodpornym do piekarnika.
Ten przepis jest dla dzieci wielbicieli szpinaku, mój synek go uwielbia i sama ostatnio wymysliłam mu soś takiego, z racji tego że nie jest na nic uczulony może juz jeść makaron oraz całe jajo odważyłam się równiez na ten żółty serek. Mnie to również bardzo smakowało

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz