czwartek, 3 maja 2012

Ciasto z kremem czekoladowym

Składniki

Ciasto na dużą blachę!!!
       Biszkopt
1..  4 jajka
2..  4 łyżki cukru
3..  4 łyżki mąki
4..  1 łyżeczka proszku do pieczenia
Upiec w temperaturze 180 stopni aż będzie suche.

KREM:1
1..  1 gotowy krem czekoladowy,
      (lub) 1 masło-margarynę,
2..  1/2 cukru pudru
3..  2 całe jajka,
orzechy,migdały, posiekane, 4-5 kropli olejku rumowego.
KREM: 2
1..  3 serki waniliowe,
2..  0 25 l śmietany kremówki 30 %
3..  3 łyżki cukru,
4..  4 łyżeczki żelatyny,rozpuścić w niedużej ilości wody,
5..  3 kolory galaretki,
6..  1-2 galaretka na wierzch




Przygotowanie

KREM: 1 
1 Masło utrzeć do białości,
jajka utrzeć z cukrem na parze,(można mikserem)
stale ubijając aż zgęstnieją,zimną masę jajeczną połączyć z utartym masłem i orzechami itd.
KREM: śmietanę ubić z cukrem,
dodać serki, wlać wystudzoną żelatynę ubić,
ugotować 3 galaretki w różnych kolorach
(zielona, czerwona, żółta)
ugotować każdą w 1 szkl wody,
pokroić w kostkę,
dodać pokrojone galaretki do kremu,
wymieszać.
Na biszkopt rozmarować
1 krem czekoladowy, na czekoladowy,
rozmarować krem 2 z galaretkami, na ten.
krem pokrojć brzoskwinie i zalać 1 lub 2 galaretkami.
SMACZEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz